CO TO JEST ISO 22000:2018?
ISO 22000:2018 to międzynarodowa norma, która pomaga organizacji wdrożyć System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Certyfikat ten oznacza, że firma została sprawdzona i zatwierdzona przez niezależny Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności. Zapewnia to również, że jej produkty są bezpieczne i regulowane.
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Wszystkie firmy, które oferują produkty przeznaczone do spożycia, mają obowiązek zapewnić bezpieczeństwo swoich produktów i dobre samopoczucie swoich klientów. ISO 220000:2018 to niezależny standard bezpieczeństwa żywności, który pomaga firmom takim jak Nordic Oil identyfikować i kontrolować zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności. Jest to międzynarodowa norma, która zapewnia, że organizacje są w stanie zidentyfikować i zmierzyć się z ryzykiem, a tym samym poprawić wyniki związane z bezpieczeństwem żywności.
-
Normy jakości
Certyfikat ISO 22000 mogą uzyskać tylko firmy o najwyższych standardach bezpieczeństwa żywności.
-
Zdrowie i bezpieczeństwo
Minimalizacja zagrożeń żywnościowych skutkuje poprawą warunków bezpieczeństwa i higieny dla klientów i pracowników mających kontakt z produktami firmy.
-
Przejrzystość
ISO 22000 umożliwia zwiększenie przejrzystości w firmach, poprawiając identyfikowalność ich produktów.
-
Satysfakcja klienta
Firmy posiadające system bezpieczeństwa zarządzania żywnością są lepiej przygotowane do niezawodnego dostarczania produktów spełniających oczekiwania klientów.
-
Globalne uznanie
ISO 22000 jest normą uznawaną na całym świecie i może poprawić reputację firmy wśród klientów, dostawców i grup regulacyjnych na całym świecie.
EKSPERCI CBD
Our quality experts
-
Rick Noteboom
Kierownik ds. jakości w Nordic Oil
Jako szef Działu Jakości Nordic Oil, Rick ma ponad 10 lat doświadczenia w zarządzaniu jakością i rozwojem produkcji żywności high-tech. Wraz z resztą zespołu ds. jakości, Rick zapewnia, że każdy produkt Nordic Oil jest najwyższej jakości.
-
Sanne Kraak
Kierownik ds. jakości w Nordic Oil
An expert in food and health and with a background in food and nutrition, Sanne’s work as a Quality Officer at Nordic Oil means that she oversees the production of all of our products, from softgels to skincare.